Innolarva, un projecte sortit de la nostra cooperativa Rconnecta.

Innolarva, utilitza larves d’insecte per a transformar residus orgànics agroalimentaris en compost natural, hem guanyat la III edició dels premis InnoFood, impulsats per Mercabarna i Barcelona Activa. Aquests premis s’emmarquen en el programa InnoFood per a incentivar que projectes i empreses emergents aportin noves solucions i millores en qualsevol dels processos de la cadena de valor alimentària.

És un projecte d’economia circular que produeix larves per transformar en compost els residus orgànics i vegetals de la cadena alimentària. Aquest compost, produït amb la quitina de les larves, regenera les terres de cultiu sense additius químics. El programa buscava projectes amb solucions innovadores i aspectes sostenibles que volen respondre a reptes de futur del sector alimentari, el nostre projecte ha estat el guanyador tenint en compte aquests reptes. El desenvolupament del programa ha tingut lloc en paral·lel a la celebració de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible, amb seu a Barcelona.

La noticia ha estat publicada en les següents pagines:

Mercabarna: https://www.mercabarna.es/sala-de-premsa/noticies/3384/larves-que-transformen-els-residus-organics-en-compost-projecte-guanyador-del-programa-innofood.

Barcelona Activa:

El referente:https://elreferente.es/actualidad/innolarva-gana-la-iii-edicion-de-los-premios-innofood/

El economista :https://www.eleconomista.es/retail-consumo/noticias/11788630/05/22/Innolarva-o-como-transformar-con-larvas-de-mosca-las-toneladas-de-vegetales-que-tiramos-a-la-basura.html

Barcelona Activa-Ajuntament de Barcelona : https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/2022/04/22/una-start-up-que-transforma-els-residus-organics-en-compost-natural-utilitzant-larves-dinsecte-sen-duu-els-12-000-euros-del-premi-innofood/